fbpx

5 начина за намаляване на стреса още днес

stress_woman

Хроничният стрес убива! Той играе ключова роля при сърдечни заболявания, диабет, наддаване на тегло, тревожност и много други състояния и е широко разпространен в нашето модерно общество на шума и суетата.

И така, имате план да направите живота си по-малко стресиращ. Може би дори обмисляте среща с професионалист, за да започнете да се справяте с безпокойството си, но това няма да стане веднага. Искате да намалите стреса си точно сега, но не знаете как.

Не се стресирайте, че не можете да намалите стреса! 🙂

Вече имате достатъчно стрес. Това, което трябва да направите, е да вземете любимата си напитка, да се отпуснете и да прочетете нататък. Ето пет начина, по които можете да намалите стреса днес.

Запалете ароматна свещ, за да намалите стреса

Свещите, особено ароматните, са страхотни редуктори на стреса. Самото купуване на ароматна свещ също може да бъде забавно. Отидете в магазин с ароматни свещи и помиришете куп от тях! Намерете ароматите, който ви кара да се чувствате щастливи и спокойни и купете от тях.

Трябва да се отпуснете и да запалите ароматни свещи. Пуснете и релаксираща музика. Това незабавно ще постави ума ви в по-спокойно пространство.

Слушайте музика за намаляване на стреса

Песните могат да ни върнат назад във времето, да ни успокоят и да ни укрепят. Използвайте музика, която ви помага да се отпуснете. Ако нямате собствен списък, потърсете в youtube. Ще намерите купища с релаксираща музика.

Така че, пуснете си подходящата за вас музика и ще започнете да се чувствате по-добре.   

Смейте се

Смехът може да намали физическите ефекти на стреса (като умората) върху тялото. Така че, пуснете забавно видео и се смейте! Смехът е един от начините да се чувстваме в безопасност в един несигурен свят.

Разказването на вицове също може да бъде чудесен начин да общувате и да се смеете едновременно. Насочването на енергия в доставяне на радост на другите е фантастичен начин за облекчаване на стреса и ще ви даде нещо повече.

Когато попаднете на нещо много забавно, прочетете го на колегите или семейството си. Смехът и споделеното преживяване ще редуцират стреса ви неочаквано бързо.

Водете дневник

Воденето на дневник може да бъде чудесен изход. Той също така служи като начин за регистриране на напредъка. Понякога изливането на думи върху листа може да бъде пречистващо. Воденето на дневник е като да си свой собствен терапевт. Когато напишете всичко, можете да видите нови възможни решения. Това ще ви помогне да организирате мислите си и да станете по-малко стресирани.

Така че следващия път, когато се почувствате стресирани или претоварени, извадете дневника си и опишете проблема. Дори само това ще ви успокои. Някои дни може да се наложи да анализирате написаното и да направите план за следващия ден.

Дори да нямате дневник, ако в този момент сте напрегнати, опитайте т.н. „свободно писане“. Вземете лист и химикал, настройте алармата за 10 минути и започнете да пишете всичко което се появява в ума ви. Не е необходимо да редактирате и да спирате да обмисляте. Важно е да пишете без да спирате, докато не чуете алармата.

Опитайте. Как се почувствахте?

Вижте този пост за воденето на дневник.

Посетете фитнес залата

Освен многото ползи за здравето от тренировката, посещението на фитнес залата изпуска парата. Понякога хората изпитват стрес, защото имат твърде много енергия. Тренировката освобождава ендорфини, за да се чувствате щастливи. Особено добър метод е за облекчаване на натрупаната агресия.

Редовните тренировки ще подобрят здравето на сърцето ви и ще предпазят гърба ви от издигане с напредване на възрастта. Не забравяйте и диетата. Неправилната диета и упражнения могат сами да накарат тялото ви да се чувства стресирано.

Това са пет начина за намаляване на стреса. Може да ги прилагате системно, както и като „бърза помощ“ за редуциране нивата на стрес.