fbpx

3 причини да приемете дискомфорта, който вашите цели ви създават

woman-discomfort

Създават ли ви вашите цели дискомфорт?

Това, което трябва да знаете е че:

  • Дискомфортът е нормален при правилните цели
  • Необходим е дискомфорт за да напредвате
  • Дискомфортът е полезен за постигане на целите

Без значение къде се намирате в пътуването си за поставяне на цели, можете да постигнете пробиви, като помните тези три истини.

1.    Дискомфортът е нормален

Да имаш големи цели е единственият начин да се случват големите неща. И единственият начин да постигнете големи цели е да станете толерантни към дискомфорта, който идва с тях.

Разбира се, това не е нашата естествена склонност. Предпочитаме да играем на сигурно и да избегнем провал. Това е напълно разбираемо. Така е удобно.

Когато се осмелите да излезете от зоната си на комфорт и да се разширите към някаква цел, нормално е да искате да се откажете. Тези чувства не е задължително да изчезнат, но не е нужно да ви контролират.

2.    Дискомфортът е необходим

Преследването на целите ви укрепва. Подобно на упражненията, когато започнете за първи път, чувствате истинска трудност. Може да бъде дори болезнено. Но колкото повече ги  правите, толкова по-силен ставате и толкова по-добре се чувствате.

Кой сте вие ​​– това се променя по пътя.

Така че, ако мислим сериозно за израстване, тогава трябва да преследваме големи цели, които катализират процеса на трансформация. Чувството на неудобство е необходима част от това.

3.    Дискомфортът е полезен

Само чрез преодоляването идват нашите пробиви.

Трудностите изглеждат различно за всички нас. Може би се каните да направите нещо, което никога досега не сте правили, и се страхувате, че няма да успеете. Или може би се борите с чувството на неадекватност, сякаш не вярвате, че имате каквото е необходимо, за да постигнете това. Както и да изглежда, прегърнете това чувство, защото то поставя основата за пробива, който искате.

Чувството за дискомфорт ви принуждава да се опитвате се да подхождате ефективно към всеки проблем или препятствие.  

Ако искате да изпитате пълния си потенциал, ще трябва да приемете, че ще изпитвате известно неудобство. Това поставя основата за пробиви.

Няма преки пътища, няма кодове за измама. Но колкото повече го правите, толкова по-лесно става. След всяка малка победа е все по-лесно да преодолявате трудностите, да отговаряте на предизвикателствата и да продължите напред към целите си, независимо какво се случва.

Най-вече има надежда – да постигнете големи цели и да станете по-добра версия на себе си.