fbpx

Как да планирате идеалното новогодишно парти у дома?

Планиране на новогодишно парти у дома за посрещане на 2022 година е предизвикателство. Всички знаем, че 2021 г. беше свързана с трудности, а новогодишната нощ е празнично събитие, в което човек се сбогува със старата година и гледа оптимистично на новата.

Затова да поканите гости у дома означава много повече тази година, тъй като можем да отворим вратите на дома си отново и да прегърнем приятелите си. И да организираме парти… да!

Но откъде да започнете?

Съвсем естествено е, че искате да  планирате незабравимо парти, за да започнете подобаващо Новата година.  За да сте сигурни, че нищо не е оставено на случайността, следвайте нашия списък или поне го ползвайте за вдъхновение.

1. Изпратете покани за парти

Помислете с кого искате да празнувате. След като приключите със списъка на гостите им изпратете покани.

Независимо дали става въпрос за цифров файл или красива хартиена покана, която да остане за спомен на гостите Ви, това е отлична идея, която да зададе тон на новогодишното парти.  

Изпратете подходящата покана и оставете вълнението и очакването у гостите ви да нараства.

Това е подходящ начин да помолите приятелите си какво да донесат необходимото, независимо дали е бутилка, игра, фойерверки, музика.

Ето няколко образци на новогодишни покани, от които да почерпите идеи.

2. Придържайте се към простота.

Колкото по-просто е организирано партито, толкова по-малко неща могат да се объркат. Когато организирате парти, помислите и за собственото си забавление.

За цялата компания ще бъде добре, ако няма напрежение и всички са усмихнати и спокойни.

Обмислете менюто, така че по-голямата част да може да се подготви от предния ден – разядки, хапки, зимни салати, мезета, ядки,  десерт.

Не искате да бързате следобеда на 31 декември, защото ще се уморите, стресирате и няма да се насладите на партито си.

3. Направете списък за пазаруване.

 Организирайте се. След като сте избрали празничното меню, попълнете списъка си за пазаруване.

Може да ползвате някой от списъците, който вече ползвате от  статията ни “Изтеглете и разпечатайте от безплатните планери за хранене и фитнес в PDF формат“.

За новогодишно ви парти сме ви подготвили и парти планер специален празничен списък за пазаруване, за да направим процеса още по-приятен.

4. Изберете напитките.

След като решите какво ще сервирате, изберете и  напитките.

Независимо дали организирате коктейл или новогодишна трапеза, количката за напитки е много добър вариант.

Ако решите да сервирате коктейли, подгответе ги предварително. Направете два или най-много три вида, които могат да бъдат сервирани в стъклени купи.

Може да помолите някой от гостите да се грижи за разливане на напитките, така че ада сте спокойни за доброто настроение на гостите си.

Полунощ е върхът на вечерта, така че се уверете, че вашата Нова година започва с гръм и трясък. Най-важното от всичко е  шампанското. Погрижете се никога да не оставяте празни чаши.

5.  Подготовка на масата.

Пространството, което имате, и атмосферата, която се опитвате да постигнете, в крайна сметка ще определят какъв декор ще изберете. Дали  ще посрещнете гостите си в  кухнята и хола? Имате ли маса за хранене, подходяща за организиране на официална вечеря? Вашето пространство дали не е по-подходящо за напитки и хапки? Така или иначе, важно е да планирате вечерта си, не позволявайте на нощта да бъде твърде официална или твърде непринудена.

Можете да използвате обикновена бяла покривка и да добавите блестяща опаковъчна хартия. Аранжирайте  със златни или сребърни метални мъниста, можете да направите прекрасни искрящи „дървета“ като част от вашата обстановка. Включете бели цветя и обградете всичко със свещи. Това ще ви спести от нужда от кристални чаши. Можете да украсите съдовете си със златни или сребърни сърца или кръгчета. Или пък да използвате вашите красиви чинии за сервиране.

6. Добавете още блясък

Новогодишната нощ е нощта, която задава тон за следващата година, затова всички очакваме малко повече блясък, дори при празнуването у дома.  

Искате ли да направите голямо впечатление при влизане? Коледни венци и подходящо осветление са чудесен начин да създадете „уау“ момент и да впечатлите гостите си.

Пуснете деликатни блестящи гирлянди и добавете много свежа зеленина.

7. Помислете за музиката

Несъмнено знаете каква музика предпочитат приятелите ви.  Може да подготвите плейлиста, според предпочитанията на гостите си.

Не е нужно да включвате всички песни, но поне можете да имате по нещо за всеки.

Освен това, може да включите и някои новогодишни песни за вашия купон.  Ето някои опции за музика за Нова година:

8. Направете своя ритуал

за изпращане на 2021 г.

Естествено е да се чувствате претоварени от всичко, което се случи тази година. Но също толкова важно е да си напомняте за хубавите моменти, които сте прекарали с любимите хора.

Кажете довиждане на 2021 година.

Благодарете за  хубавите моменти.

Проектирайте своята чудесна 2022година!